torsdag 17. september 2009

Anne-Berit Mydland Simonsen er Årets Arktiske Kokk

Anne-Berit Mydland Simonsen ble kåret til Årets Arktiske Kokk 2009. Kåringen skjedde under årets storhusholdningsmesse i Tromsø.

Anne-Berit jobber på Spitsbergen Travels hoteller, med Funken (Funksjonærmessen Restaurant) som hovedbase. Premien er en matfaglig reise til en verdi av 15 000 kroner.



De åtte nordnorske kokkene som deltok i finalen var:

  • Stian Hansen (Brasseri Nansen Radisson Blu Polar Hotel Longyearbyen)
  • Marianne Modal (Store norske Fiskekompaniet)
  • Niklas Helleroe (Tysfjord Turistsenter)
  • Kim-Håvard Larsen (De 4 Roser i Harstad)
  • Anne-Berit Mydland Simonsen (Funksjonærmessen Restaurant i Longyearbyen) - VINNER
  • Jakob Rappner (Corner i Honningsvåg)
  • John Martin Johnsen (Svendgårds i Bodø)

mandag 7. september 2009

Anbefalt Svalbard-litteratur

Det er skrevet mange bøker om øygruppen - om fangstfolk, eventyrere og polarforskere, og om flora, fauna, geologi og andre naturforhold. Vi anbefaler boken "Svalbards historie" av Thor Bjørn Arlov samt "Svalbard - vårt nordligste Norge", for en generell innføring.

Her finner du mer Svalbard-litteratur du kan fordype deg i

De fleste av disse bøkene finner du på ditt lokale bibliotek eller hos bokhandlerne. Svalbard Museum  i Longyearbyen har over 200 boktitler å velge blant når det gjelder polarlitteratur.