fredag 25. november 2011

Bilder fra snøscootersafari til Tempelfjorden

havhest over Tempelfjorden på Svalbard

Vintersesongen nærmer seg, og for mange turister og fastboende betyr det fantastiske turer på snøscooter i et landskap som tar pusten fra noen hver. I tiden fremover kommer vi til å publisere bilder fra noen av våre snøscooterturer. Dette bildet av en havhest er tatt fra fjellet Fjordnibba, der man tar en fotostans under snøscooterturer til Tempelfjorden (vinterutflukt). Det er et 400 meter langt stup ned til Tempelfjorden.

Les mer om Spitsbergen Travels snøscooterturer til Tempelfjorden (vinterutflukt).

søndag 13. november 2011

Tilbakemelding på Spitsbergen Fottur, 10. august 2011

Jeg ønsker med dette å gi en tilbakemelding fra en fantastisk tur arrangert av Spitsbergen Travel. Den foregikk fra 21. juli til 27. juli med camp ved Sveabreen. Alt var meget bra.

Været viste seg fra sin beste side, med behagelige temperaturer og mye sol. Lyset på natta var helt spesielt for en innlands-søring. Likeledes breens mange kalvinger.Gruppa på 10 personer var akkurat passe stor. Sammensetningen fungerte utmerket, med noen som var et muntrasjonsråd, og andre som krevde mer omtanke. Campens beliggenhet og utstyr overgikk forventningene med høy margin.

Guidene utførte jobben på en utpreget profesjonell måte, helt fra første møte på flyplassen og til ”the bitter end”. Usikre turister som lurte litt på hva de hadde begitt seg ut på, følte full trygghet i møte med den barske Svalbard-naturen. Det gjaldt håndtering av isbjørnfare, turvalg, utstyr, påkledning etc. Jeg ble imponert over den smidige måten lederskapet ble utført på, og hvordan de to guidene utfylte hverandre i den praktiske gjennomføringen av oppdraget. Her var det ikke noe stress. Vi gjorde det vi skulle i et tempo som, slik jeg kunne se det, passet gruppa. Ofte innebærer gruppeturer en del krav for å bli ferdige i tide. Kunnskapsnivået og formidlingsevnen gledet en erfaren lærer. Likeledes holdningene om hvordan en bør opptre for å bevare denne sårbare naturen, f.eks at turisten er gjest i isbjørnens rike. Dette i tillegg til de personlige egenskapene som imøtekommenhet, positivitet, hjelpsomhet og godt humør – og en utpreget serviceholdning til enhver tid. Måltidene var en positiv overraskelse med et stort mangfold av retter tilberedt av guidene.

Spitsbergen Travel bør ta meget godt vare på guidene Cecilie Harr Moen og Stephane Hautier.

Siden hodet ikke helt har landet etter de store opplevelsene, bobler begeistringen over alle som vil høre. Reis til Svalbard med Spitsbergen Travel, og sjekk om Cecilie eller Stephane er guide.
Takk for  store opplevelser. Vennlig hilsen Eva Sandstad


Vi på Spitsbergen Travel er svært takknemlig for tilbakemeldinger fra gjester som har reist, bodd, spist og vært på tur med oss. Det er svært viktig for oss slik at vi kan forbedre våre produkter ytterliger og tilpasse oss våre gjesters behov.
Ønsker du å gi en tilbakemelding kan du sende den til:

info@spitsbergentravel.no

fredag 11. november 2011

Rekognosering i isgrotta


21. oktober var de ansatte i turavdelingen hos Spitsbergen Travel på rekognosering i isgrotta som brukes til våre gjester. Gutta fant en fin åpning for årets grotte, men det må ennå fryse på en del før det går an å gå langt inn.


I slutten av november vil forhåpentligvis hele sprekken være dekket av snø, og da vil vi åpne inngangen for vinterens gjester.




Vi ser fram til en ny vinter med fine opplevelser inne i Longyearbreen!





mandag 7. november 2011

Livet på Svalbard

Foto: Theodor Kristensen

"Tilpasningens evne og resignasjonens kunst er noe av det som trengs mest for den som skal bo på Svalbard".

Nord for det øde hav, Liv Balstad (1956).

Er du enig?

Sitatet er hentet fra utstillingen på Svalbard Museum. Absolutt verd et besøk!

onsdag 2. november 2011

Gratis Svalbard-kart!


(Skjermdump fra www.norgeskart.no)


På initiativ fra Longyearbyen lokalstyre har nå Statens kartverk og Norsk Polarinstitutt gjort kart for Svalbard gratis tilgjengelig, slik det allerede er for fastlands-Norge. Det er på nettsiden Norgeskart.no man finner kartene. Der ligger hele Svalbard tilgjengelig, og detaljnivå kan man velge selv.

Les mer om Svalbard-kartene her.

tirsdag 1. november 2011

Transportoppdrag

Sommer og vinter arrangerer Spitsbergen Travel ekspedisjoner. Til disse og til andre turer tilbyr vi transport av turdeltakere og utstyr, vinter som sommer.

Når midnattssolen skinner på Svalbard, er det høytid for ekspedisjoner. Det er lange lyse dager og alle døgnets timer kan benyttes. Noen velger å prøve seg på Spitsbergen på langs - en ca 600 km lang ekspedisjonen fra Verlegenhuken i nord på Spitsbergen til Sørkapp. Rundt 4 uker er vanlig å beregne på en slik ekspedisjon.



Overgangshytta: Middagen nytes på vei nordover.




Juling: Reparasjoner må til da sledene får prøvd seg på lange transportoppdrag.




Perfekte forhold: Strålende vær, vindstille, sol fra klar himmel og -12°.




Ha det: Dagens siste solstråler ved Polheim i Mosselbukta.




Fin middag: Praktisk og godt med vakumpakket middag fra Brasseri Nansen.




Benstrekk: En middagshvil i Petuniabukta.


Drømmer du om å være med på en Svalbard-ekspedisjon?
Les mer her om ekspedisjonene Spitsbergen Travel arrangerer med ski, hund og snøscooter.


Planlegger du en ekspedisjon på Svalbard?
Les mer her om vårt transporttilbud.

Nordstjernen tilbake til Svalbard!


Det gleder oss stort å kunne annonsere at MS Nordstjernen skal seile på Svalbard sommeren 2012! Det ærverdige gamle hurtigruteskipet hadde sin første sesong i Arktis allerede i 1994, og har fått mange trofaste venner både blant ansatte og gjester. Nå avslutter "Kystens dronning" sitt 56 år lange virke med 21 seilaser langs Spitsbergens nordvestkyst i juni-august neste år.

Nordstjernen kommer til å gå i sin gamle rute: I løpet av 5 dager får gjestene oppleve Longyearbyen, Barentsburg, Ny-Ålesund og hele den fantastiske vestkysten av Spitsbergen. Kjente steder som Magdalenefjord, Moffen og Liefdefjord besøkes, og under gode forhold går turen opp til 80 gr nord.

Du kan lese mer om Adventure Cruise med MS Nordstjernen her. Priser fra kr. 9 270,- (ved bestilling før 31. jan 2012).

Svalbardjul på Ingstads tid


Foto: Trym Ivar Bergsmo

I siste nummer av bladet Friluftsliv kan du lese Helge Ingstads beretning om tida han var sysselmannsfullmektig på Svalbard (1933-35):
"Det er mørketid på Svalbard, den nakne brefyldte øygruppen oppe under Polen. Det er like svart midt på dagen som om natten - solen er rømt. Og folket lever helt isolert, ingen båt kommer før til våren, om en fire-fem måneder. Mellem menneskene der nord og Norge er det tusen kilometer frysende polarhav.

Over det norske grubesamfunnet hviler en egen fortettet stemning. Man har det bra, tilsynelatende rolig, men under overflaten er nervene mer ømfindtlig enn den gang solen red over fjellene.

Og nå lir det mot jul i gamle Longyearbyen - dette anlegget som den tyske flåte senere skjøt i smadder. Det var vel ikke så meget for øiet, lave uskjønne hus, en kirke øverst ved mundningen av den mørke dal. Men over det hele en egen atmosfære fra pionertiden."