tirsdag 24. juli 2012

Våre guider: Stein Simenstad


Stein Simenstad er en allsidig friluftsmann på 50 år med mye erfaring. Stein er fra Molde, men har bodd i Nordland siden 1989. Han har mye erfaring fra fjell- og skiturer, klatring, havkajakk og seiling. Stein kom til Svalbard første gang sommeren 1992, for å krysse nordvest-Spitsbergen på ski. Stein har jobbet for Spitsbergen Travel som sesongansatt siden 2000, og har hatt fotturer på nordvest-Spitsbergen, båtcruise langs kysten og rundt øya, drevet Isfjord Radio som overnattingssted i 6 vintre og jobbet som vinterguide. Stein trives godt i svalbardnaturen både vinter og sommer og har i tillegg til jobb gjennomført flere skiekspedisjoner og seilt med egen seilbåt på Svalbard. Stein er autorisert svalbardguide.

Les om flere av våre guider her

søndag 15. juli 2012

Våre guider: Finn Flø


Finn Flø er 1954-modell og født og oppvokst i Ørsta på Sunnmøre. Finn er utdannet landbruksmekaniker. Han har jobbet med det i over 20 år før han gikk over til å jobbe 8 år i en mekanisk bedrift. Finn har alltid vært interessert i snø, fjell og friluftsliv med et naturlig utgangspunkt i de fantastiske sunnmørsalpene. Etter et par turer til Svalbard på ferie i 1999 og 2005 fikk han jobb i Spitsbergen Travel i 2007 som mekaniker i avdeling for turproduksjon. Finn har rukket å bli godt kjent både til lands og til vanns, og er ute på tur med våre gjester så ofte han kan.

Les om flere av våre guider her

søndag 8. juli 2012

Våre guider: Kåre Pedersen


Kåre Pedersen er 53 år og kommer fra Hemnesberget i Nordland. Kåre har en fortid som telemontør i Telenor og hans første møte med Svalbard var i 1983, da i forbindelse med sommerjobb i Televerket. Han ble etter det bitt av “svalbardbasillen”, og har siden besøkt Svalbard en rekke ganger før han fikk fast jobb og flyttet hit i 2008. Kåre har alltid vært friluftsinteressert, og har utallige fjellturer i de mektige Okstindan rett ved sitt hjemsted. På Svalbard finner du han oftest på scootersalen eller som båtfører på våre isfjordsafarier. Han er i dag ansatt som logistikkansvarlig i avd. turproduksjon.

Les om flere av våre guider her

søndag 1. juli 2012

Våre guider: Sveinung Toppe


Sveinung Toppe er født i 1977, oppvokst i Nord-Hordaland og har en allsidig friluftsbakgrunn.

Sveinung har jobbet 5 år som befal i Forsvaret og har tatt en bachelorgrad i Natur og friluftsliv ved Høgskulen i Telemark. Han besøkte Svalbard første gang vinteren 1999 og kom tilbake i 2005 for å jobbe som guide hos Spitsbergen Travel. Sveinung har jobbet med de fleste av produktene våre, men fokus har vært på lengre fotturer om sommeren og snøscooter- og skiekspedisjoner om vinteren. Sveinung er autorisert svalbardguide (sommer og vinter). Siden sommeren 2008 har Sveinung vært fast ansatt i avdeling for turproduksjon, og sitter i dag som guideansvarlig hos Spitsbergen Travel.

Les om flere av våre guider her