fredag 25. mars 2011

Hva gjør Spitsbergen Travel for miljøet?

Spitsbergen Travel deltar på Earth Hour i morgen og slukker lyset mellom kl. 20.30 og 21.30.

Én av våre målsetninger er at våre gjester skal reise hjem med en høyere bevissthet om miljøet og dets sårbarhet enn før de kom hit. Vi er stolte av at et av våre hotell, Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen ble svanemerket i 2009. Vårt neste mål er å få miljømerket Spitsbergen Hotel.

Mesteparten av landområdene og kyststrøkene på Svalbard er vernet. Til sammen ni regulerte nasjonalparker og naturreservater på Svalbard er stengt for menneskelig ferdsel uten tillatelse fra Sysselmannen. Det betyr at naturen her er beskyttet mot oss mennesker – ikke omvendt.

Arktis er et sårbart område og vi er selvsagt like bekymret for isbjørnens og isbreens fremtid som klimapanelet. Vi gjør en innsats for å begrense miljøbelastningen. Vi har redusert energiforbruket med ca. 14% ved å regulere varme og ventilasjon i lavsesongen. Nytt driftskontrollanlegg på Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen reduserer energiforbruket samtidig som det bedrer inneklimaet.

Vi bruker kun lavenergilyskilder, har installert avfallskvern for kompostering av matavfall og serverer helst vann fra lokale kilder for å spare miljøet for adskillig avfall og transport av plastflasker. Snøscootere som benyttes på våre snøscootersafarier og ekspedisjoner er miljømerket for minst mulig støyforurensning og lavt bensinforbruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar