Hobbyfisker Frank Jakobsen leverte flott laks fra Isfjorden til barnehagene i høst. Stor lykke! Barna fikk lære om fisken, og det ble noen deilige middager!
Som dere ser, kortreist mat er ingen umulighet selv på Svalbard.
Formål med prosjektet "Kortreist mat":
- Bli bevisst hvor maten vi spiser til hverdags kommer fra
- Undersøke hvilke alternativer som finnes og hva de koster
- Bli bevisst hvordan vi kan hjelpe til med å opprettholde det norske kulturlandskapet gjennom hva vi spiser
Transport av mat er forbundet med utslipp av fossilt brensel. Jo kortere maten vi spiser reiser jo mindre forurensning vil den gi i gjennom transport. Men det betyr ikke alltid at produktet som er produsert i nærheten er mer miljøvennlig, selv om transporten har vært kort. Et annet aspekt ved å kjøpe lokalprodusert mat er at dette bidrar til å støtte lokale krefter og opprettholde det norske kulturlandskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar