onsdag 19. januar 2011

4-dagers scooterturer i hvitt Svalbard-landskapI mars, april og mai kan du oppleve Svalbard på sitt beste: En fire dagers scootertur over breer og fjordis, milevis fra andre mennesker. Det er dagslys hele døgnet, og vi blir små i Svalbards enorme hvite landskap. Er været bra, går turen til østkysten, og har vi flaks, kan vi se isbjørn vandre i skruisen.

Les mer om vintersafarien på Spitsbergen Travels hjemmeside
Å dra på lange turer i det kritthvite vinterlandet er en berusende opplevelse. Opplev friheten ved å suse over en av de utallige enorme hvite isbreene!

Gjennomføring av lange scooterturer på Svalbard krever stor kunnskap om scootere, utstyr, navigering og feltliv på Svalbard vinterstid. Våre turledere sørger for at turen blir gjennomført på en trygg og god måte, og de ordner med bensin, olje, proviant og nødvendig sikkerhetsutstyr som må være med.

Avganger i 2011:
13.03-18.03
20.03-25.03
27.03-01.04
03.04-08.04
10.04-15.04
24.04-29.04
01.05-06.05

Turen krever deltakere som tåler røffe forhold og som har normalt god fysikk (bør ikke ha rygg-/nakkeproblemer). Du må være forberedt på at været kan skifte fort, og at det kan være ganske tøft med vind og kulde. Vi kjører 7-9 timer hver dag, og den første dagen på tur vil kjennes godt i rygg og armer. Etter hvert slapper man mer av og kroppen tilpasser seg kjøringen.

Du trenger ikke å ha kjørt snøscooter før og vil få full opplæring. Selv om alle snøscooterne er beregnet for to personer, anbefaler vi alle å kjøre en scooter hver. Det er slitsomt i lengden både å være passasjer samt å kjøre med passasjer. Scooterklærne holder deg varm selv under meget ekstreme forhold.

For å kjøre snøscooter kreves det sertifikat for bil, motorsykkel eller snøscooter. Vegtrafikkloven gjelder over hele Svalbard.

Les mer om vintersafarien på Spitsbergen Travels hjemmeside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar