onsdag 4. mai 2011

Spitsbergen sommerskiekspedisjon

Glem springvann, dusj, sengetøy, luksus og komfort. Dette er vår lengste og mest krevende tur. I løpet av to tøffe, men givende uker vil du oppleve et utrolig vakkert, men også brutalt øde landskap. På denne tiden er det midnattssol og dagslys også om natten, og vi kan utnytte  alle døgnets timer om vi vil.

Vi starter ekspedisjonen med båt fra Longyearbyen til Magdalenefjorden. På veien besøker vi det russiske samfunnet Barentsburg og den norske forskningstasjonen i Ny-Ålesund. Derifra reiser vi nordover og ankommer Magdalenefjorden lørdag kveld.

Gravneset losser vi av utstyret og setter ut på første etappe av ekspedisjonen før vi slår leir på kvelden. Så langt nord er det fortsatt vinter og snøgrensen er mest sannsynlig fortsatt helt nede til havet. Neste morgen starter oppstigningen av Brokebreen til det flater ut cirka 750 meter over havet.

Ekspedisjonsleder har med seg det nødvendige sikkerhets- og spesialutstyr. Det er ikke lagt noe eksakt program å følge, og ruten og tempo baseres på værforhold og deltakerne.

Vi har mange høydepunkter på vår vei sørover. En av dem er når vi kommer på toppen av Monaco- og Holtedahlbreen. Lenger sør vil vi passere baksiden av de karakteristiske fjellene “Tre Kroner”. Vi går lange etapper og været kan raskt endres fra godt til dårlig. Det er viktig at deltakerne er i god fysisk form og er vant med lange skiturer og overnatting utendørs i telt på vinterstid.

Etter å ha nådd Holtedahlsfonna, 900 meter over havet, fortsetter vi sørover mot fjelltoppene “Tre Kroner”. Vi passerer fjellene på baksiden. Når vi kommer lenger sørover kan vi merke at våren ikke er langt unna og vi kan få mildere vær og våtere snø.

Vi fortsetter sørover, passerer breer og fjellpass, og vi nærmer oss slutten av ekspedisjonen - Ymerbukta. I Ymerbukta kan det være at snøgrensen har trukket seg tilbale, og vi må ta av skiene og gå ned det siste stykket til sjøen.

Skiekspedisjonen avslutter lørdag morgen. Etter å ha vært 2 uker i villmarken på Nordvest-Spitsbergen, vil våre Polarcirkle båter ta oss tilbale til sivilisasjonen. Trygt tilbake i Longyearbyen tar vi en velfortjent dusj. Et herlig aftensmåltid runder av ekspedisjonen.

Varighet: 19 dager
Avgang: 8. juni 2011

Les mer om Spitsbergen sommerskiekspedisjon på www.spitsbergentravel.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar